Plaže

Plaže

Vrsi krasi obala duga 34km, koja obiluje pješčanim, šljunčanim i stjenovitim prirodnim plažama. Pronađite svoju idealnu plažu, u Vrsima ćete zasigurno uživati u onoj ispunjava vaše želje.

Plaža Duboka draga

Prekrasna kamenita plaža, samo 10 minuta hodom udaljena od centra Vrsi. Rijetko je naći tako primamljivu priliku za plažu u osami koja je toliko blizu centra. Iz Duboke Drage se pruža prekrasan pogled na Velebit, a krasi je kristalno čisto more.

Plaža Grmovača

Čista priroda s prekrasnim morem i osamom; slike govore više od riječi.

Plaža Kukinica

Na maloj udaljenosti od Duboke Drage nalazi se Kukinica koja predstavlja pravu raskoš prirodne ljepote i mjesto za bijeg iz stvarnosti. Ako uživate u čistom moru, privatnosti, besprijekornom pogledu na Velebit, posjetite Kukinicu. Ovdje ćete naći savršeni mir, izdvojeno utočište u božanstvenoj prirodnoj oazi.

Plaža Ljaljkovača

Ovo je jedno od najljepših mjesta za plivanje i odmaranje u bajkovitoj prirodi. Svojom čudesnom ljepotom Ljaljkovača opčinjava ljude koji vole prirodu i samoću.

Plaža Mulo

Mulo je jedna od iznimnih urbanih plaža na kojoj možete uživati u teretani na otvorenom. Dokazali smo da se može uživati kraj mora, dobiti dobar ten i vježbati u isto vrijeme.
Pored plaže nalazi se šetnica s glavnom prometnicom, nekoliko trgovina, restorana i kafića kao i mul na kojem svako jutro možete kupiti svježu ribu kod lokalnih ribara.

Plaža Punta Velebit

Na zapadnom dijelu Vrsi-Mula, smjestila se Punta Velebit koja je također i poluotok. Sastoji se od nenaseljene borove šume u dužini tri kilometra i širini jedan i pol kilometar. Cijelo područje je idealno za potražiti osamu. Ako se stvarno želite opustiti i pobjeći od gužve urbanih plaža, Punta Velebit s borovom šumom, vaše je najbliže i savršeno utočište.

Plaža Ričina

Idilična plaža, živahna i prikladna za cijelu obitelj. Plaža je pješčana i ugodna, savršeno mjesto za uživanje, posebice za najmlađe.

Plaža Zečevo

Otočić Zečevo je savršeno mjesto za bijeg od svakodnevnice zbog savršenog mira i ljepote prirode. Nalazi se između plaža Ričina i Punte Velebit. Tijekom plime, prolaz Prizda se napuni morem što čini Zečevo otokom, a tijekom oseke prelazi u poluotok. Iznimno zanimljivo mjesto s dubokim povijesnim tragovima.

Plaža Zukve

U Vrsi-Zukve postoje dvije plaže, jedna pješčana s blagim ulazom u more, a druga šljunčana. Pored plaže nalazi se mala, ranokršćanska crkvica Sv.Jakova iz 11. stoljeća. Na području Vrsi-Zukve nalaze se dvije prehrambene trgovine te turistički informativni centar. Odličan je izbor za obitelj s djecom.