Nazovi Nas

+385 23 360 607

31.ulica 2, 23235 Zukve, Vrsi

[:hr]Obavijesti u svezi umanjenja iznosa turističke pristojbe i odgodi plaćanja paušalnog poreza[:]

[:hr]Poštovani iznajmljivači,

Ministarstvo turizma na temelju članka 14.a stavka 1. Zakona o turističkoj pristojbi (»Narodne novine«, br. 52/19 i 32/20) donijelo je Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na poveznici:

narodne-novine.nn.hr – pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe

Najvažnije stavke iz Pravilnika:

  • Zbog posebnih okolnosti, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju se plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji se koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti za 2020. godinu.
  • Osobe iz stavka 1. ovoga članka oslobađaju se plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete za 2020. godinu u cijelosti.

Obavještavamo kako je stupio na snagu Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona. U skladu s tim, pravne i fizičke osobe mogu podnositi zahtjeve za odgodu plaćanja poreza i drugih obveza. Rok za podnošenje zahtjeva je samo do 31. ožujka 2020.

S obzirom da je postavljen vrlo kratak rok te da su telefonske linije Porezne uprave prezauzete, Zahtjev možete predati na slijedeće načine:

  • putem sustava ePorezna;
  • usmeno telefonskim putem na brojeve telefona 023/201 861 i 023/201 862
  • poštanskim putem na adresu: Ulica Ante Starčevića 9, 23000 Zadar, Porezna uprava Zadar
  • putem mail obrasca „Pišite nam“ na stranici Porezne uprave https://www.porezna-uprava.hr/kontakti/Stranice/Pi%C5%A1ite-nam.aspx
  • putem faksa: 023/201 844
  •  Zahtjev možete ubaciti i u kutiju kod vrata Porezne uprave

Zahtjev_za_odgodu_plaćanja_poreza[:]

Skip to content