Nazovi Nas

+385 23 360 607

31.ulica 2, 23235 Zukve, Vrsi

Gastronomija

U Vrsima možete uživati u brojnim specijalitetima posebno u morskim delicijama pripremanim na razne načine uz dodatak domaćega maslinovog ulja.
Domaćini će vam rado poslužiti domaći pršut sušen na buri i otkriti će vam koja je tajna njegovog specifičnog okusa.

Domaći pršut
Domaći pršut

Uz pršut se obično poslužuje poznati slani paški sir. Osim morskih delicija pripremiti će vam i one mesne na najbolji mogući način.
Uz maslinovo ulje i tradicionalne dalmatinske začine osjetiti ćete okus kojega ćete se rado sjećati i zbog kojega ćete se vraćati. Pozivamo vas da osjetite ugodu obiteljske atmosfere i i toplinu ljubaznih domaćina u našim restoranima.

Osim uživanja u gastronomskoj ponudi naših restorana u Vrsima možete gotovo kod svih mještana probati autohtono vrško vino, rakiju, maslinovo ulje, grožđe, smokve i masline.


Ukoliko Vas zanima domaćini će vam rado približiti načine proizvodnje, pokazati svoje vinograde i maslinike. Večernje šetnje uvijek možete upotpuniti posjetom jednom od naših brojnih caffe barova, te uživati uz šumove mora ili često uz zvukove žive dalmatinske muzike.

Fritule su hrvatska slastica koja nalikuje krafnama, a pripremaju se u Kvarnerskome primorju, Istri i Dalmaciji. U Dalmaciji je običaj da se rade u danima posta, na Badnjak i u vrijeme mesopusta. Vrlo su slične talijanskim zeppolama, no obično im se dodaje liker, rakija i korica limuna, mogu sadržavati grožđice, a posipaju se šećerom. Mogu se pripremati od dizanog tijesta s kvascem ili gušćeg lijevanog tijesta s praškom za peciva.

Fritule
Bublija
Bublija
Skip to content