Nazovi Nas

+385 23 360 607

31.ulica 2, 23235 Zukve, Vrsi

UPIS POMOĆNIH KREVETA

[:hr]


Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije, (odjel za kategorizaciju apartmana) poslao je naputak za iznajmljivače koji žele koristiti pomoćne krevete u apartmanima.

  • Za upis pomoćnih kreveta iznajmljivači koji su ishodili rješenja nakon 01.09.2007. godine dužni su podnijeti zahtjev za odjavu rješenja i zahtjev za upis pomoćnih kreveta po skraćenom postupku. Uz zahtjev prilažu i izjavu koju su dužni potpisati.

Ukoliko bilo što mijenjaju (kapacitet ili kategoriju) dužni su dostaviti zahtjev za novu kategorizaciju sa svim potrebnim dokumentima. U tom slučaju povjerenstvo izlazi na teren.

  • Iznajmljivači koji su ishodili rješenja do 01.09.2007. godine, ukoliko žele zadržati pomoćne krevete, nisu dužni podnositi zahtjev za upis istih, međutim, oni podliježu rekategorizaciji premo novom pravilniku o kategorizaciji apartmana u domaćinstvu.
Iznajmljivači koji neće koristit pomoćne krevete, koji su upisani u obrazloženju, ne trebaju tražiti izmjene rješenja, ti kreveti bit će izbrisani iz eVisitor sustava, te na njih ne plaćaju turističku pristojbu, ali takve pomoćne krevete ne mogu koristiti niti oglašavati svoj smještajni kapacitet sa uključenim pomoćnim ležajevima.
Dopis  Ministarstva turizma na temu turističke pristojbe za pomoćne krevete:
  • svi iznajmljivači koji će u 2020. godini koristiti pomoćne ležajeve, ako te ležajeve nemaju upisane u izreci rješenja, dužni su prije prijave noćenja turista na pomoćnom ležaju podnijeti zahtjev za upis pomoćnih ležajeva u izreku rješenja
  • zahtjev za upis pomoćnih ležajeva iz točke 1. rješavat će se po skraćenom postupku bez potrebe da nadležni ured vrši očevid na terenu
  • uz podnošenje zahtjeva, iznajmljivači su dužni uplatiti iznos turističke pristojbe na sve osnovne krevete i sve pomoćne krevete (za koje zahtjeva upis u izreku) koje će koristiti u poslovanju
  • u trenutku uplate navedenog iznosa u sustavu eVisitora će takva uplata biti vidljiva kao pretplata sve do usvajanja zahtjeva iz točke 1. od strane nadležnog ureda izdavanja rješenja u kojem su pomoćni ležajevi uneseni u izreku, a nakon upisa tog rješenja će se izvršiti korekcijski obračun i zatvoriti pretplata s obračunatim dugovanjem
  • u slučaju kada se u smještajni objekt prima više osoba od registriranih osnovnih i/ili pomoćnih ležajeva, ako su te osobe mlađe od 12 godina (djeca) iste je potrebno prijavljivati, ali za njih nije potrebno imati registriran ležaj.
Obrasce za upis pomoćnih kreveta potrebno je predati u navedni upravni odjel na adresi Josipa Jurja Strossmayera 20, Zadar.

Potrebne obrasce može preuzeti ovdje:

[:en]Po[:]

Skip to content